Koosje


Koosje

De laatste column alweer. We zijn ruim een jaar verder. Koosje is inmiddels 16 maanden en heeft veel ontwikkelingen meegemaakt, en wij met haar.
Grappig om mee te maken dat het ene gedrag verdwijnt en dat daar weer iets anders voor terugkomt. Koosje en ik hebben vier cursussen gedaan:

lees meer

Opvoeden


Hier!

Na de twee “ongelukjes” die ik in de vorige column beschreef (paardenpoep en sloot), besloot ik het commando “hier” nog intensiever te trainen. Ik zorg er altijd voor, dat ik iets lekkers in mijn zak heb en beloon haar heel enthousiast als ze luistert. Dit doe ik met mijn stem, houding en met lekkers. In het begin ook met de clicker, maar die heb ik inmiddels niet meer nodig.

lees meer

De wereld ontdekken

Onze band groeit

Bijzonder dat je al direct van je pup houdt als je haar krijgt. Maar onze band groeit nog iedere dag, net als Koosje. Ze komt 1 kilo per week aan en ik val 1 kilo per week af (maar dit laatste is na een paar weekjes gestopt…..).
We hebben de Puppy Fun afgerond en zijn begonnen met de Gehoorzaamheid 1. Heel leuk om te doen en ze doet het ook goed. Nog erg op mij gericht, wat natuurlijk ook wel lief en fijn is. Het is wat minder fijn in huis. Daar volgt ze mij overal.

lees meer

Socialiseren


Eerste les Puppy Fun

Puppy fun 1Koosje is nu anderhalve dag bij ons. Wat een heerlijke hond, altijd vrolijk, altijd kwispelen en kusjes geven. Ze is wel terughoudend naar andere mensen. Ze vindt het heel spannend als mensen haar benaderen en haar willen aaien. Ik hoop, dat ik dit met adviezen van Hond op School kan veranderen. Vandaag gaan we naar de eerste les van de Puppy Fun. Ik dacht eerst dat het te druk en te snel zou zijn voor haar. Net “koud uit het nest” en dan al meteen naar de puppy les, maar Daniëlle heeft mij op het hart gedrukt om het juíst te doen. Niet nog een week wachten want ze is al bijna 12 weken, dus die socialisatie is (zeker bij haar) heel belangrijk.

lees meer

De eerste dagen


De eerste dag

De nacht is dus heel goed gegaan en vandaag breekt dan de eerste dag aan. Koosje vindt alles nog een beetje spannend, maar heeft inmiddels de rest van het huis “ontdekt”. We gaan naar de dierenarts voor een “APK”. Als ze in de buurt van de auto komt, begint ze aan de lijn te trekken en wil ze erin. Ze zit bij mij op schoot, heerlijk zo’n puppy die

lees meer

Koosje is thuis!


Over de drempel

Koosje heeft de ruim twee uur durende autorit heel goed doorstaan en we hoeven ook niet bang te zijn, dat ze niet van autorijden houdt. Het eerste dat zij deed toen ik haar uit de auto tilde, was direct weer terug in de auto springen. Maar het was tijd voor haar eerste kennismaking met haar nieuwe huis.

Ik had besloten haar eerst kennis te laten maken met één ruimte: de woonkamer. Hier staat ook haar bench waar ze in het begin ook haar voer en water krijgt en natuurlijk gaat slapen.

Zoals al eerder vermeld, komt Koosje uit een kennel en is dus niet in huiselijke kring opgegroeid. Ook is zij al bijna 11 weken als ze bij ons komt. Ze is dus niet veel gewend qua huis, mensen en alles wat daarbij hoort. Spannend dus……

lees meer

  • 1
  • 2
CONTACT:logoHoS01
Hond op School B.V.
Veilingweg 3
3034 KB Rotterdam
06 - 29 54 40 50 | Danielle
06 - 18 29 98 73 | Dennis
info@hondopschool.nl
www.hondopschool.nl
KvK: 63713624
BTW nr: NL 855367143B01
IBAN: NL50 RABO 0118859463
VOLG ONS:
facebook bg   'Like' ons op Facebook
twitter bg   Laatste nieuws via Twitter
youtube bg   YouTube kanaal
rss bg   Interessante artikelen
NIEUWSBRIEF:
Altijd op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops of hondennieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.