De eerste ontmoeting


De eerste ontmoeting met Koosje

Ludy Koosje01

Mijn naam is Ludy, ik ben een vrouw van 49 jaar en woon samen met mijn man in Vlaardingen. Mijn vorige hond was een ontzettende lieve en mooie bullmastiff: Teuntje. Helaas hebben wij in augustus vorig jaar zeer onverwacht afscheid van haar moeten nemen, omdat zij een zeer agressieve vorm van kanker had. Het zat haar sowieso niet mee, ze had veel gezondheidsproblemen en heeft meerdere operaties ondergaan. Ze is slechts 6,5 jaar geworden.

Na ruim 7 maanden van groot verdriet, hadden wij het besluit genomen om weer op zoek te gaan naar een hond. Wij wilden weer heel graag een dog, maar nu een gezonde. We zijn ons gaan oriënteren en kwamen bij een fokker in Drenthe uit.

We zijn daar in februari langs geweest en ik was zeer onder de indruk. De fokster nam alle tijd voor ons en had een heel goed verhaal.
Voornamelijk dat aspect van de gezondheid
sprak ons zeer aan, maar natuurlijk ook het karakter en het uiterlijk van de honden. Dit was een oriënterend bezoekje. Op eerste paasdag besloten we nogmaals langs te gaan. Nog steeds oriënterend, want ik was nog niet hersteld van een hele forse griep en wilde ook persé eerst op vakantie, blablabla. Ik wilde ook geen pup uit een kennel en de pup moest 8 weken oud zijn, niet ouder.

Ludy Koosje001Toen we de eerste ruimte met kennels binnenkwamen, zag ik haar direct zitten. Een prachtige schattige zwart-witte pup met witte sokjes en op elk voetje één zwart teentje. De bles zag eruit als een groot hart. We hadden direct oogcontact en ze sprong tegen het hek op om mij te likken. Ik smolt. Ze zat daar met haar broertje en een volwassen teef. De rest van de broertjes en zusjes waren al weg. Ze was dus al ouder dan 8 weken. Ik mocht de kennel in en ze kroop helemaal tegen mij aan en gaf me een kusje. Tja….. We zijn ruim 3 uur bij de fokker geweest en uiteindelijk mochten we met die schattige pup en haar broertje en de volwassen teef de tuin in. De fokster liet ze los en de pup zocht mij constant op. Uiteindelijk heb ik haar op schoot genomen en toen was het gebeurd, ik was verliefd!

Compleet in de war was ik toen we naar huis reden. Mijn man en ik hebben nauwelijks met elkaar gesproken, maar waren in gedachten verzonken. We zouden ons namelijk alleen maar oriënteren, ik wilde eerste op vakantie, ik wilde eerst volledig hersteld zijn, ik wilde geen pup ouder dan 8 weken en ik wilde een pup die in huiselijke kring was opgegroeid. Na een slapeloze nacht zaten we ’s ochtends op de bank en sprak ik het uit: “ik ben geloof ik een beetje verliefd, zullen we het doen?”. We hoefden er niet lang over na te denken en hebben toen de fokker gebeld. En toen was het definitief, we hadden een hond! Koosje!

Tags: hond & baas, column, cursist, ludy, koosje

CONTACT:logoHoS01
Hond op School B.V.
Veilingweg 3
3034 KB Rotterdam
06 - 29 54 40 50 | Danielle
06 - 18 29 98 73 | Dennis
info@hondopschool.nl
www.hondopschool.nl
KvK: 63713624
BTW nr: NL 855367143B01
IBAN: NL50 RABO 0118859463
VOLG ONS:
facebook bg   'Like' ons op Facebook
twitter bg   Laatste nieuws via Twitter
youtube bg   YouTube kanaal
rss bg   Interessante artikelen
NIEUWSBRIEF:
Altijd op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops of hondennieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.