Koosje is thuis!


Over de drempel

Koosje heeft de ruim twee uur durende autorit heel goed doorstaan en we hoeven ook niet bang te zijn, dat ze niet van autorijden houdt. Het eerste dat zij deed toen ik haar uit de auto tilde, was direct weer terug in de auto springen. Maar het was tijd voor haar eerste kennismaking met haar nieuwe huis.

Ik had besloten haar eerst kennis te laten maken met één ruimte: de woonkamer. Hier staat ook haar bench waar ze in het begin ook haar voer en water krijgt en natuurlijk gaat slapen.

Zoals al eerder vermeld, komt Koosje uit een kennel en is dus niet in huiselijke kring opgegroeid. Ook is zij al bijna 11 weken als ze bij ons komt. Ze is dus niet veel gewend qua huis, mensen en alles wat daarbij hoort. Spannend dus……

Toen ik haar in de kamer neerzette, was ze zeer angstig. Ze kroop werkelijk met haar buikje over de vloer naar de uiterste hoek van de kamer. Van de fokster had ik voor de komende dagen voldoende voer meegekregen. Koosje kreeg bij de fokster rauw vlees. Ik heb uiteindelijk een hand met rauw vlees gepakt en die voor haar gehouden, terwijl ik zelf op de grond ging zitten/liggen. Ze kwam op mijn hand af en zo heb ik haar centimeter voor centimeter op mijn knieën en iedere keer een stukje vlees uit mijn hand etend naar het bench weten te lokken. Dit heeft ruim twintig minuten geduurd. Uiteindelijk is het gelukt om haar ook in de bench te lokken. En tot slot heb ik de rest van het voer in het bakje in de bench gelegd. Alles vond ze eng, maar uiteindelijk at ze het op. Eerste missie geslaagd!

Ludy Koosje302

Ze werd steeds iets vrijer en ging heel voorzichtig op “ontdekkingsreis” in de woonkamer. We hebben haar lekker haar gang laten gaan, maar ze vond het nog steeds best spannend.

En dan moet ze natuurlijk ook naar buiten voor haar behoefte. Ik tilde haar op, zette haar op straat en ze liep keurig mee aan het lijntje. Daar kwam net de buurhond Luca, eenprachtige lieve Cane Corso reu van ruim 7 jaar, aan. Koosje kwam meteen helemaal los en je zag dat ze ontspande toen ze hem zag. Luca reageerde ook heel lief, heel rustig. Vanaf dat moment zijn het ook echte maatjes geworden. Heel fijn, want Luca is wel het prototype rustige evenwichtige hond, dus een goed voorbeeld.

Eenmaal binnen zette ik haar weer in de woonkamer en toen was het tijd voor nog een beetje voer. Wat er toen gebeurde, was zo leuk. Toen ze mij in de keuken hoorde terwijl ik het voer pakte, liep ze direct de bench in en ging bij de etensbak zitten wachten. Zo snel was dit verband dus gelegd.

We hebben de “kraamvisite” in het begin expres een beetje op een laag pitje gezet, zodat zij eerst aan het huis en aan ons kon wennen.

De eerste nacht

Na een enerverende dag wordt het tijd voor ons allemaal om naar bed te gaan. De meeste mensen zetten de bench in het begin in de slaapkamer en verplaatsen de bench dan steeds iets verder weg. Wij hebben de gok genomen om haar beneden in de bench in de woonkamer te laten.

Bij onze vorige hond Teuntje ging dit vanaf de eerste nacht goed. Nog even naar buiten en toen heb ik haar in de bench gelegd. Ik had bij aankomst thuis meteen het shirt, dat ik al anderhalve dag aanhad en naar mij rook, in de bench gelegd in de hoop dat dat haar een vertrouwd gevoel zou geven. Zo ook de knuffel waar ik al een week mee had rondgelopen.

Ludy Koosje301Wat zij deed, was zo lief. Ik sloot de bench en ze pakte met haar tandjes mijn shirt en legde dat op de knuffelbeer. Toen ging ze liggen met haar koppie op de knuffel en viel in een diepe slaap. We hebben geen wekker gezet om haar tussentijds naar buiten te laten, maar besloten naar beneden te gaan als ze van zich zou laten horen. Ik weet dat dit uitzonderlijk is, maar bij Teuntje ging dat goed.

En ja hoor, ze sliep de hele nacht door en toen wij ’s ochtends om 07.00 uur beneden kwamen, lag Koosje nog heerlijk te slapen! Toen ze uit de bench kwam om ons te begroeten, liet ze natuurlijk wel een plasje lopen, maar wat was ik blij. Gewoon de hele nacht doorgeslapen, SUPER!

 

Tags: hond & baas, column, cursist, ludy, koosje

CONTACT:logoHoS01
Hond op School B.V.
Veilingweg 3
3034 KB Rotterdam
06 - 29 54 40 50 | Danielle
06 - 18 29 98 73 | Dennis
info@hondopschool.nl
www.hondopschool.nl
KvK: 63713624
BTW nr: NL 855367143B01
IBAN: NL50 RABO 0118859463
VOLG ONS:
facebook bg   'Like' ons op Facebook
twitter bg   Laatste nieuws via Twitter
youtube bg   YouTube kanaal
rss bg   Interessante artikelen
NIEUWSBRIEF:
Altijd op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops of hondennieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.