Socialiseren


Eerste les Puppy Fun

Puppy fun 1Koosje is nu anderhalve dag bij ons. Wat een heerlijke hond, altijd vrolijk, altijd kwispelen en kusjes geven. Ze is wel terughoudend naar andere mensen. Ze vindt het heel spannend als mensen haar benaderen en haar willen aaien. Ik hoop, dat ik dit met adviezen van Hond op School kan veranderen. Vandaag gaan we naar de eerste les van de Puppy Fun. Ik dacht eerst dat het te druk en te snel zou zijn voor haar. Net “koud uit het nest” en dan al meteen naar de puppy les, maar Daniëlle heeft mij op het hart gedrukt om het juíst te doen. Niet nog een week wachten want ze is al bijna 12 weken, dus die socialisatie is (zeker bij haar) heel belangrijk.

Puppy fun 2Op zaterdagochtend kwamen we aan met een bibberende pup, staart tussen haar benen en alleen maar bij mij willen zijn. Ze zorgde ervoor, dat ze constant contact met mij had. Aankijken, op mijn voeten zitten en liggen. Maar ja, dan moet ze toch de ballenbak in. Heel bijzonder om Koosje te roepen aan de andere kant van de ballenbak, terwijl zij nog niet weet dat ze Koosje heet. Heel terughoudend en voorzichtig lukte het haar om mij te bereiken. De oefeningen worden driemaal herhaald en dan zie je je pup groeien in haar zelfvertrouwen. De eerste keer was het superspannend voor haar, de tweede keer ging al beter en de derde keer had ze er geen moeite meer mee. Goed om te zien hoe snel dat gaat. Ik zag Koosje veranderen van een onzekere pup naar een nieuwsgierige pup, die zelfs na de les op eigen houtje de ballenbak in sprong om daar de flesjes uit te pikken (dit was na de derde les).

Wandelen

De wandelingen die we maken, zijn nog heel kort. Wel meerdere malen per dag, maar ik houd mij aan het bewegingsschema dat ik met de dierenarts heb doorgesproken. Tijdens het wandelen is Koosje echt een schaduw en let nog helemaal niet op de omgeving, alleen maar op mij. Ze loopt of achter mij, waarbij ze bij iedere stap zachtjes met haar snuit mijn kuit aanraakt of ze loopt naast mij terwijl ze mij bij iedere stap aankijkt. Heel aandoenlijk, maar ik hoop natuurlijk wel dat ze later meer van de omgeving gaat genieten en haar zelfvertrouwen zal groeien. Ze heeft haar 12 weken enting nog niet gekregen, dus ik vermijd parken en uitlaatgebieden. Ik laat haar ook alleen kennismaken met honden uit de wijk die ik ken en die alle entingen gehad hebben. Wat heerlijk als zij straks lekker los in het park kan en kan spelen met andere honden. Nog even geduld…..

Eerste terrasje

Op zondag is het prachtig weer en we hebben besloten haar mee te nemen naar een terras. Wij vinden het belangrijk, dat zij van het begin af aan leert om mee te gaan naar restaurants en terrasjes. Onze vorige hond konden we ook overal mee naartoe nemen. Zij ging liggen en je had geen hond/kind aan haar. Bij Koosje willen we dit ook graag trainen. Ze liep makkelijk mee en ging onder de tafel zitten. Ze heeft alleen maar om zich heen zitten kijken en tegen de tijd dat we vertrokken, lag ze heerlijk te slapen onder de tafel. Goed gegaan dus!

Autorijden

Ludy Koosje502Koosje vindt autorijden heerlijk. Op het moment dat de garagedeur opengaat, lijkt haar staart wel een propeller. Hier maak ik dan ook graag gebruik van als ik het even zat ben om vanaf mijn “badmeesterstoel” constant op te letten of ze soms aanstalten maakt en ik weer met haar naar buiten moet. En natuurlijk de ontdekkingsreis waar ze nog steeds mee bezig is in huis die ook enige aandacht vergt. Ik heb een gordel voor haar gekocht en ze zit op de voorstoel naast me. Op het moment dat we gaan rijden, zit ze nieuwsgierig om zich heen te kijken om vervolgens in slaap te vallen. Heerlijk om met haar in de auto te zitten. Soms met een bestemming, maar soms ook om even lekker te ontspannen. 

Tags: hond & baas, column, cursist, ludy, koosje

CONTACT:logoHoS01
Hond op School B.V.
Veilingweg 3
3034 KB Rotterdam
06 - 29 54 40 50 | Danielle
06 - 18 29 98 73 | Dennis
info@hondopschool.nl
www.hondopschool.nl
KvK: 63713624
BTW nr: NL 855367143B01
IBAN: NL50 RABO 0118859463
VOLG ONS:
facebook bg   'Like' ons op Facebook
twitter bg   Laatste nieuws via Twitter
youtube bg   YouTube kanaal
rss bg   Interessante artikelen
NIEUWSBRIEF:
Altijd op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops of hondennieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.