Veelgestelde vragen

HoS Clickers01

Hieronder tref je een overzicht van veelgestelde vragen.

Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

In het BLOG tref je ook nog de nodige informatie.

 

HOND OP SCHOOL | algemeen

Is elk hondenras welkom op de hondenschool?

Natuurlijk!
Hond op School laat ieder hondenras toe.

Ik zou wel een keer willen kijken naar een les, kan dat?

Natuurlijk, fijn dat je je zo goed aan het voorbereiden bent. We vinden het erg belangrijk dat de hondenschool en de lessen passen bij jouw verwachtingen. Hier worden natuurlijk geen kosten voor berekend. Laat ons via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten dat je graag wilt komen kijken.

De hondenschool heeft een indoortrainingshal, leert mijn hond dan wel om buiten te gehoorzamen?

We trainen in de praktijklessen binnen en met bepaalde cursussen buiten. In de (theorie)lessen krijg je alle informatie die nodig is om zelf thuis te trainen in je eigen omgeving en daarbuiten. Zo leert jouw hond wat er van hem verwacht wordt en overal te luisteren.

AANBOD & SERVICE

Kan ik meedoen met de puppycursus ook al heeft mijn puppy nog niet alle inentingen gehad?

Ja zeker!
Wij raden je aan om zo snel mogelijk met de puppycurus Puppy Fun mee te doen. Wacht niet tot de enting van 12 weken. Ook al is je pup wat kwetsbaarder in deze eerste periode, omdat de vaccinaties nog niet afdoende werken en je pup ziek zou kunnen worden, kan je pup een achterstand oplopen in sociale vaardigheden. Het uitstellen van socialiseren tot na 12 weken kan leiden tot probleemgedrag zoals angst en agressie. De hond is dan lichamelijk gezond, maar geestelijk niet.
De natuurlijke bescherming via de moederhond (mits deze zelf goed ingeënt is door de fokker!) is prima in staat voor een pup tot 12 weken om de meeste risico’s op te vangen, waardoor de kans op besmetting zeer klein is.

De socialisatieperiode bij honden duurt tot ongeveer 16 weken. In deze periode leren honden razend snel en daar maken we bij Hond op School optimaal gebruik van. In deze periode zal je hond kennismaken met onze wereld en alles wat bij het leven hoort. Bij Hond op School proberen we je pup zoveel mogelijk prettige ervaringen op te laten doen. Bovendien is de hondenschool een veilige plek, want alle honden zijn gevaccineerd volgens de wettelijke voorschriften. Ook is het heel erg leuk om met andere puppyeigenaren en puppies in de les te zijn.

Bij Hond op School zijn geen wachtlijsten voor Puppy Fun en kun je elke week instromen. In de vakantieperiodes gaat de cursus Puppy Fun altijd door.
Voordat je je pup in huis hebt, kun je zelfs de puppytheorieles al volgen. Zo ben je extra goed voorbereid voor de komst van je pup.

Ik heb een oudere hond, kan ik bij Hond op School een cursus volgen?

Ja zeker!
Vaak vinden ze het heel erg leuk. Ook oudere honden hebben er plezier in om samen met hun baas iets te doen en te leren.
Alleen als de hond dementerend is, wordt het zeer moeilijk om nieuwe oefeningen aan te leren. (Bekende) oefeningen kunnen er dan wel aan bijdragen dat de hond zich prettiger voelt.

METHODIEK | CLICKER

Is gebruik van de clicker verplicht?

Nee, de clicker is slechts een hulpmiddel en geen doel op zichzelf. Mocht je liever geen gebruik willen maken van de clicker dan is dit geen enkel probleem. Als je komt trainen met een dove hond, zal je ook geen gebruik maken van de clicker, maar met gebaren en beloning werken.

HONDENZAKEN

Wat zijn de jaarlijkse kosten van een hond??

Een hond kost gemiddeld €1500,- per jaar.
De kosten van het eerste jaar zijn hoger en kunnen heel erg verschillen.
Kies je bijvoorbeeld voor een rashond of een hond uit het asiel. Asieldieren kosten € 60,- € 200,-; kleine honden gemiddeld € 500,-, middelgrote honden € 650,- en grote honden € 800,-. We gaan uit van een gemiddelde aanschafkosten voor de basisbenodigdheden voor de hond van een riem, halsband, voerbak enz. van € 150,- in totaal, maar dit kan natuurlijk enorm oplopen afhankelijk van wat je uitkiest. Hierdoor liggen de kosten in het eerste jaar tussen de € 1200,- tot € 3500,-.

Jaarlijks terugkerende kosten:
Inentingen €100,-
Ontwormen € 50,-
Antivlooienmiddel € 120,-
Verzekering € 200,-
Voeding € 600,- (brokken, vers vlees, botten, beloningsmateriaal enz.)
Hondenbelasting € 114,- (voor 1 hond 114,-; elke volgende hond 180,50)
Hondentraining € 200,-
Trimsalon € 200,- (afhankelijk van de vachttype van de hond, 4x per jaar).

Eventuele bijkomende kosten: hondenuitlaatservice, vakantieopvang, medicijnen, operaties, tandvleesbehandelingen, gedragstherapie, fysiotherapie en crematie.

CONTACT:logoHoS01
Hond op School B.V.
Veilingweg 3
3034 KB Rotterdam
06 - 29 54 40 50 | Danielle
06 - 18 29 98 73 | Dennis
info@hondopschool.nl
www.hondopschool.nl
KvK: 63713624
BTW nr: NL 855367143B01
IBAN: NL50 RABO 0118859463
VOLG ONS:
facebook bg   'Like' ons op Facebook
twitter bg   Laatste nieuws via Twitter
youtube bg   YouTube kanaal
rss bg   Interessante artikelen
NIEUWSBRIEF:
Altijd op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops of hondennieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.